úterý 5. června 2012

Porazíš mafii? (E-kronika)

Zápis agenta tajných služeb:
Když jsem dorazil ke klubovně, nikdo kromě Sirky tam ještě nebyl, ale do čtvrt hodiny stihl přijít ještě Strejda a Dusík. Když jsme vešli dovnitř, uvítal nás tam opět Sirka, který představoval zmocněnce tajných vládních služeb České republiky a předal nám základní instrukce o postupu v našem případu, zapečetěné červenou pečetí a poslané přímo ze stolu šéfa Bezpečnostní informační služby Langa a se souhlasem ministra Jana Kubiceho. Na papíře byly zadány souřadnice výskytu prvního mafiána - překupníka se zbraněmi. Podle GPS jsme se k němu dostali a po dramatické honičce jsme ho dopadli při pokusu nastartovat auto. Po použití mírných donucovacích prostředků nám vyzradil lokalitu výskytu drog a místo předání kterého se měl původně zúčastnit. Když jsme v luxusní limuzíně BMW dopadli dealera drog, prozradil nám souřadnice mafiánského bosse a také jsme zabavili kokain i peníze. Vydali jsme se na cestu lesem dlouhou dva kilometry. Cestou jsme potkali ozbrojené mafiánské komando, bránící nám přejít lávku, které jsme přemohli, a také snipera, který nás donutil se odzbrojit, ale unikli jsme.
Když jsme došli na dané místo, spatřili jsme bosse. Stál uprostřed velké plochy, v každé ruce měl jednu pistoli a v tašce granáty a peníze. Když nás spatřil, tak se přiblížil, zatímco jsem mu z tašky vyndal všechny jeho zbraně a vyprázdnil je. Potom jsme ho taky díky Dusíkovi a Strejdovi nakonec přemohli.

Akce byla velmi dobrá a vydařená a líbila se mi, hlavně první dvě části.
--Pálkař

Zápis zvláštního vyslance tajných služeb:
Poslední dobou máme spoustu práce, nejprve nějaký horolezec, co prý vylezl až na Mount Everest a pak zase nějaký doktor, který spal na penězích, pořád nějaké špiclování a tak podobně, je to zajímavá a důležitá práce, ale trochu unavující. A aby toho nebylo málo, přistál mi na stole další případ, pro změnu nějaká drogová mafie. Dostal jsem to od šéfa tak rychle, že ještě ani státní pečeť pořádně nezaschla a vyslali mě do nějakého sklepa, ať si někoho seženu a vyřešíme to. Sháněl jsem kontakty dlouho do noci a čekal, kdo mi přijde do týmu. Slejzali se jak švábi na pivo, jeden ukecanej, druhej veselej a třetí nesmělej, ale nakonec jsem sestavil tým svých agentů.
Obdrželi pokyny, dalekohled, GPS navigaci, nahrávací zařízení a další špičkové vybavení tajných služeb a zbraně a vyrazili jsme do terénu. Začátek byl poněkud kostrbatý, ale ten ukecanej (říkali mu Strejda) si všiml někde v křoví, kde rozhodně nebylo vůbec nic vidět, podezřelé postavy. Obklíčili jsme prostor a opravdu vyběhl někdo, kdo určitě neměl čisté svědomí. Dali jsme se za ním a začala honička. Ten nesmělej vlastně vůbec nesmělej nebyl, říkali mu Pálkař a už vim proč, hned chtěl totiž podezřelého odpálkovat. Ale já jsem ho potřeboval živého, takže byly použity pouze mírné donucovací mechanismy a ještě než nám zmizel ve svém autě tovární značky Škoda Felicia stříbrné barvy, stihli jsme od něj získat informace důležité pro další postup. Prozradil nám polohu místa, kde si mafie schovává drogy a také čas a místo jejich nejbližšího předání. Okamžitě jsme na místo vyrazili, ale materiál byl dobře uschován, a tak nám to chvíli trvalo. Podezřelý nám dále pod pohrůžkami sdělil cenné informace o fungování mafie, a tak jsme nabili zbraně a vyrazili dále do akce. Za tajemným viaduktem vedle rozpadlého mlýna jsme obsadili klíčové pozice a vyslali agenta, aby provedl předání omamných látek v autě tovární značky BMW stříbrné barvy.
Předání balíčků i kufříků s penězi jsme řádně zadokumentovali a v následné akci jsme oba podezřelé zatkli přímo na místě. Sice odmítali spolupracovat, nicméně nakonec byla učiněna dohoda a i přes mírné zpoždění jsme postupovali úspěšně a pokračovali jsme dále do lesů dokončit zadaný úkol. Na úzkém mostku přes řeku jsme byli přepadeni ozbrojeným komandem, nicméně agenti se statečně ubránili. Mafie však měla tuhý kořínek a na křivolaké cestě jsme byli odzbrojeni maskovaným ostřelovačem, který byl perfektně vybaven a už jsem měl strach, jak tohle budu vysvětlovat svým nadřízeným. Odolali jsme, ale tlačil nás čas, takže poslední úsek k epicentru zločinecké organizace už byl vyloženě stresový. Nicméně obávaného bosse jsme zastihli ještě dřív, než se vydal spáchat další ze svých zločinů. Byl ihned obklíčen a začala přestřelka, nicméně naše vysílené komando pociťovalo mírnou nevýhodu. Ale agent hýřící vtipem, kterému říkali Dusík, se na šéfa zločinců vrhnul, jako by ho chtěl snad udusit. V lítém boji se tým agentů stmelil dohromady a i přes velký odpor byl kmotr dopaden, mafiánská struktura rozprášena a právo zvítězilo nad organizovaným zločinem a bossovi bylo sděleno několik obvinění a naplnění skutkové podstaty rozličných trestných činů. Dokonalá akcička!

Zvláštní vyslanec tajných služeb a expertní válečný medik
Sirka.

Žádné komentáře: