neděle 26. února 2023

Výprava Ocelotů Kladno

Byl krásný páteční podvečer a nás, Oceloty, čekal úkol dostat se na kladenskou základnu Kulatá bába bez vedoucích. Postupně jsme získávali potřebné informace: jednu jsme si vyzvedli např. na přepážce Českých drah na Masarykově nádraží (obsahovala jízdenky), další na záchodech ve vlaku (souřadnice základny).
U základny nás čekal neplánovaný bonusový úkol - dostat se dovnitř. Vedoucí totiž ještě nebyli na místě a došlo k chybné komunikaci se správcem klubovny. Všechny problémy se ale zdárně vyřešily a my mohli zbytek večera debatovat nad dokumentem ČT Infiltrace - obchod se zdravím. Nutno podotknout, že veškerý program od odjezdu až do večerky byl doprovázen skvělým Apollovým hudebním doprovodem na ukulele.
Sobotní dopoledne bylo ve znamení edukativních programů mj. o idejích skautingu. Kolem oběda pak začala velká debata o střediskových šátcích a jiné symbolice našich oddílů. Následovala promyšlená napínavá hra, která nás na celé odpoledne přenesla do kladenského podsvětí. Večer následovala rituální chvilka - Rybákův činovnický slib a zavedení nové tradice: rádcovského slibu. Celý ceremoniál měl snad i díky sněhovým vločkám slavnostní atmosféru a pobídl nás k přemýšlení.
Zbytek večera jsme strávili prohlížením starých fotoalb z dětských let našich vedoucích. Při tom přirozeně došlo k vyprávění historek a do spacáků jsme lezli s dobrou náladou (a velkou únavou).
Poslední den výpravy zahájil Procesor povídáním o různých formách vzdělávání v Junáku. Pak už následoval jen kompletní úklid základny a cesta do Prahy. Trochu unavení, s hlavami plnými událostí uplynulého víkendu jsme se odebrali domů.
-Impuls

Žádné komentáře: