neděle 16. listopadu 2014

Dvoudenka Krušné hory (E-kronika)

Pátek 3. října
Mrazivé počasí, lehké mrholení a sníh dohromady. Tak vypadal náš páteční sraz. Ne, ve skutečnosti bylo celkem hezky, až na jemný vánek. Po tříhodinové cestě jsme vylezli z autobusu a dohrabali se skrz rozkopaný Jáchymov a kolem nádherného skicentra na strašidelný kopeček na kraji města, kde stálo stavení, ve kterém jsme měli následující dva dny přebývat.
Když přišel správce, proběhla svižná prohlídka domku a předávka klíčů, po které jsme se vyhrabali o dalších pár metrů nad mořem výš. Tam jsme vyndali zasmrádlé nohy z bot, přezuli se a zajistili si ubytování, což tentokrát obsahovalo i matrace. Ty jsme rozprostřeli po místnosti, načež následovalo zajímavé zjištění, že mají všichni najednou více energie. Přesto jsme zbytek dne zasvětili pouze pár věcem.
Jednou z nich byla scéna o podepsání Mnichovské dohody všemi tehdejšími zástupci velkých mocností, před kterou jsme dostali obálky, pomocí kterých jsme se poté v naprosté tichosti rozřadili dle malé nápovědy do herních skupin, a pak jsme se odebrali na základní vojenský výcvik. Ve tmě, samozřejmě. Potom jsme už jen byli vevnitř a hráli deskové hry až do doby, kdy nastal čas jít spát.

Sobota 4. října
Mrazivé ráno, ale naštěstí ne probuzení. Teď už doopravdy. Vstali jsme, dali si snídani a zabalili si všechno, co bychom mohli potřebovat. Vydali jsme se na výpravu a už po pár metrech jsme se zastavili, abychom mohli najít micro cache, schovanou v okolí tamějšího evangelického kostela. Hledali jsme všude, ve všech možných sloupcích, pod všemi kameny, a když už jsme chtěli odejít, někdo zvolal „Není to tohle?“. Tak jsme se zapsali a šli dál. V zatáčce jsme minuli 1. štolu – Důl Svornost. Krátkou zastávku na vyfocení jsme si udělali u Šlikova Hrádku, nejmladšího hradu v ČR.
Po nějaké době jsme se zastavili u Mohyly Eliáš, postavenou na počest skautům vězněným za doby komunistů v pracovních táborech. Na tomto místě jsme se duševně i fyzicky posílili a vyrazili dál. Po dlouhé době jsme došli k rozcestníku Pod Špičákem, kde jsme byli tak blízko hranic, že jsme obdrželi SMS obsahující přivítání z Německa.
Následovala cesta Božídarskými rašelinami, prošli jsme kus od vrcholu Božídarského Špičáku, pak jsme šli chvíli po svých stopách a nakonec jsme se malou zkratkou a přes Šlikův Hrádek vrátili zpět do Jáchymova. Tam jsme složili své batohy, najedli se a večer jsme ještě na chvíli vyrazili ven. A to konkrétně kus od našeho dočasného bydliště na závěrečnou večerní hru. Ta sestávala z několika úkolů. Přetahování, porozumění navigačním symbolům, skládání obrázků židovských budov, vymýšlení proslovu ku příležitosti uctění památky T. G. Masaryka, pacifikace konvoje a sestavení sochy T. G. M. na koni. Potom následoval už jen večerní film a spánek.

Neděle 5. října
Jako vždy uspěchané ráno. Vstát, zabalit si a až potom snídaně. A nakonec úklid. Tak vypadalo nedělní ráno i tentokrát. Po vykonání těchto činností jsme se vydali přes rušný ranní Jáchymov na tamější autobusovou zastávku a vydali se do Karlových Varů. Od zastávky jsme přes podzemní garáž, kam si pár menších členů do auta uschovali batohy, přešli k vyhlášeným pramenům, který jsme jeden po druhém ochutnávali.
Během toho, jsme pořád od Zippáka poslouchali vyprávění „o jednom fakt dobrým prameni“, který je pojmenován „Hadí“. Takže přes přeplněné ulice a kolem teplé karlovarské kolonády, jsme se dostali až do haly, ve které byla obrovská krásná fontána – hlavní zřídlo, které je největší a zároveň nejteplejší v ČR.
Po chvilce zírání jsme se odebrali ven, kousek poodešli a ocitli se na malém plácku u lesa, do kterého tam vedla cesta. Zde jsme si zjistili, kde se nachází ten vzácný a úžasný Hadí pramen a vydali se k němu. Byli jsme tam během chvilky, odložili jsme si tam batohy na lavičky, jedna parta se vydala zpět do garáží pro batohy a my mezitím ochutnali TEN pramen. No, co si budeme povídat, byl to prostě jen pramen.
Tak jsme se tedy na lavičkách najedli, doplnili síly, abychom mohli vyrazit zpět k autobusu. Ale aspoň jinou cestou. Na zastávce už jsme jen chvíli čekali, naházeli batohy dolů do autobusu a pak nastoupili. Cestou zpět jsme všichni vyplnili „Sirkovu zpětnou vazbu“ a pak už snad jen přemýšleli nad nádhernou výpravou a o Karlových Varech.
--Pálkař

1 komentář:

jaavonsackett řekl(a)...

Citizen Eco Drive Titanium Watch - ITNIA - Tioga Springs
With a titanium legs variety titanium knee replacement of sizes, you will not be disappointed. They titanium necklace mens have one of the best models of the world and 슬롯 나라 make quality watches! used ford fusion titanium The Model 1